onsdag 31 januari 2018

ÄNTLIGEN!

Plötsligt händer det. Det vi alla väntat på. Myndighetsförstöraren Dan Eliasson får gå från posten som polischef.

Enda smolken i bägaren är att Eliasson nu hamnar på MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Just som civilförsvaret kommit upp på den politiska agendan igen efter decenniers vanvård av regeringar av alla de färger, så skall myndighetssfärens största kombinerade blysänke och drivankare sättas vid rodret. För en gångs skull är jag överens med Patrik Oksanen. Jag låter Jens Ganman summera:


Får vi en vettig regering 2018 får dess första insats bli att flytta Eliasson vidare till styret för Sekretariatet för Genusfrågor. Där behövs hans kompetens i kreativ förstörelse. Förhoppningsvis gör Eliasson då raskt så att det blir uppenbart för var och en att sekretariatet bäst tjänas genom att läggas ned. Till avslutningsfesten erbjuder jag mig att skriva en fanfar för genustrumpet.


Vem kommer nu bli ny polischef? Många doldisar springer runt i kulisserna. Att det blir en lojal sosse säger sig självt. Även om jag är överlycklig över att det nu är dan efter Dan, så är jag orolig för att nästa utnämning blir ett ännu hopplösare stolpskott. Det blir svårt för Löfven att balansera den starka "tyck synd om brottslingen"-falangen som vill ha en rikspolischef som med allvar tar tag i ofoget att kalla ligister för apajävlar, emot den nya giv om hårda tag mot brottslingar (sic!) som man vill föra fram i valrörelsen. Löfven behöver en kandidat som har credd hos mjukisgänget och identitetsaktivisterna, en djup förståelse för hur de kriminella tänker, och bra möjligheter att gå fram i TV-rutan.

En sån himla tur att en av rörelsens toppnamn nu verkar förbereda sin väg tillbaka till maktens tinnar:
Välkommen tillbaka, fru Sahlin!

En annan het kandidat är Bermudez-Svankvist, damen som fick kicken från generaldirektörsposten efter ett par hundra tusen i mobilräkningar. Hon borde kunna driva igenom räddningspersonalens ständiga sorgebarn: en anständig blåljusradio.


Själv tycker jag att regeringen borde plocka den nya generaldirektören från Finland, ett land med vuxna människor och fungerande myndigheter. Vem vet, kanske det finns sossar i Finland också?

5 kommentarer:

 1. "och inom Sveriges gräns, erövra Finland åter..."
  Men arma finnar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir väl för finnarna som för västtyskarna när deras land återförenades. Finnarna får avprogrammera demokraturskadade svenskar som gråtande sitter i stugorna och saknar värdegrundstiden då DN och SVT talade om för oss vad vi skulle tycka och tänka. Marxistiska politruker på alla nivåer behöver bytas ut eller få nya direktiv. Plötsligt skall staten bli allmänhetens tjänare, inte tvärtom. Mark Levengood börjar plötsligt prata (väst)rikssvenska i solidaritet med de stackars "västies".

   Radera
 2. Springare torde vara en "het" kandidat...//tompas11

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Bermudez-Svanberg var obeskrivligt avskydd, föraktad och rentav hatad. Källa? Ett antal tjänstemän inom Af, som använt ord som gör sig bättre på Möllan.

  Tänk vilken slump att Eliasson petas samtidigt som Akilov-målet startar...

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. B-S hade ju trots allt en utbildning!
   Men det halp ej...

   Radera