tisdag 2 januari 2018

Dialog eller däng?

Fler och fler börjar inse att Sverige har en del "utmaningar" framför sig. Morgan Johansson backar polisen, Magdalena Andersson vill stoppa invandringen. Till och med socialliberalismens leading lady i Skåne, Heidi Avellan, har kommit på att rättsstaten inte får kompromissas med.

Varför blossar då utmaningshärdarna upp i Malmö? Vad är problemet, och vad är lösningen? Har vi missat att använda vårt hemliga vapen?Jag tror jag vet vad som är felet. Vi får vända oss bort från forskarna på landets socialistiska socialhögskolor, och istället hämta svaren från världslitteraturen. Häromdagen råkade jag läsa en novell av SF-författaren Poul Anderson: "High Profits and High Adventure". Novellens handling låter obehagligt bekant:
En planet befolkad av våldsamma jägar-aliens, löst organiserade i klaner, håller på att dö. Till planeten anländer människor av en god och altruistisk sort, för att av ren snällhet och utan betalning fixa till planetens ekosystem. Människorna jobbar hårt med att övertyga urbefolkningen om sin snällhet, om att de inte kommit dit för att utnyttja dem. Som svar möts de av största möjliga förakt. När storyn börjar har en av klanerna på planeten just angripit människornas läger och tömt det på folk; hjälten och en ung vacker kvinnlig forskare (förstås) tvingas på flykt. Trots att hjälten, en egoistisk handelsresande, bara varit på planeten en vecka fattar han genast hur urbefolkningen skall tas. Han muckar gräl, spöar upp några av dem, gör sitt bästa för att förolämpa dem, och anstränger sig för att de skall fatta att han är en egoist som tänker göra sitt bästa att kränga på dem glaspärlor i utbyte mot värdefulla råvaror. Vad händer? Jo, plötsligt är alla bästa kompisar. Nu får urinvånarna någon efter deras eget sinne, en brutal jägare med egenintresse, att förhandla med. De där handhjärtes-mespropparna kunde de aldrig begripa sig på.
Samma sak med de som invandrat från tämligen våldsamma samhällen i Mellanöstern och Afrika. När de möts av blomstertanter och sparkdräktsförsedda mjukismän som förklarar att de enda problem som finns i Sverige är den strukturella rasismen, när de kan försörjas via kravlösa bidrag i decennier, när de får statsanslag för att behålla sina islamistiska särdrag, då blir resultatet detsamma som i novellen. Vi samlas inte tillsammans i ring för att sjunga "We shall overcome" - istället drar vi på oss invandrarnas förakt.

Anledningen att ungdomar idag skjuter raketer på polisen och allmänheten är enkel: de gör det för att de kan. Det är dags att spola dialogpoliserna och istället agera handfast. Det är dags att visa att den största och otrevligaste klanen i Sverige är den svenska polisen. Den som sätter sig upp mot polisen skapar inte bara problem för sig själv, utan för hela sin klan. Oavsett hur många busar man kan SMS:a fram vid en konfrontation, skall polisen alltid kunna kalla in fler. Med bättre vapen. Räcker inte tjänstevapnet, så har staten alla möjligheter att vara den som eskalerar konflikten värst:Vad skall då polisen göra för att visa att de har störst snopp av alla? Här är några förslag:

  • Verkanseld. Den som attackerar myndighetspersonal skall räkna med att få en kula i retur. Va, föreslår du dödsstraff för att mucka med polisen? Nej, men jag föreslår att polisen skall kunna försvara sig. Skickar du en fyrverkeripjäs eller gatsten i polisens riktning, så skall polisen visa vem som bestämmer. Men, oskyldiga bredvid kan ju skadas!? Förvisso får polisen tänka lite först; om en stenkastare står bredvid ett par oskyldiga pensionärer så kanske det inte är läge att dra iväg automateld åt det hållet. Att träffa icke stenkastande åskådare ur stenkastarens gäng skall polisen dock inte behöva oroa sig över. Det är ur mobben aktivisterna söker stöd och skydd. Vill du inte bli skjuten: håll avstånd från våldsverkare!
  • Kritisk massa. De som muckar med polisen skall inte kunna känna sig säkra när de plockat dit några "bruschor". Polisen skall alltid ha övermakten. Ja, jag inser att detta kräver en hel massa fler poliser än idag, i ett läge där det är svårt att rekrytera nya poliser eller ens hålla kvar de vi har idag. Just därför måste kursen läggas om. Potentiella rekryter måste känna att som polis kommer de kunna göra en insats, inte bara stå bredvid och beklaga att de saknar muskler. 
  • Återta territoriet. Det klagas emellanåt på att ingen vill vittna idag. Förståeligt - människor som är rädda om livhanken ser till att lyda den som har våldsmonopolet. Idag är det inte polisen i dessa områden. Poliserna måste ut och patrullera, visa sin närvaro. Visa att den som försöker hota ett vittne raskt försvinner från området.
  • Ta tag i ungdomen. Idag används minderåriga av gängen, då minderåriga får inga eller låga straff. Detta måste ändras. När polisen plockar en 14-åring för brott så skall han inte komma ut  till gänget igen, utan antingen flyttas till Mellerud eller låsas in. Kriminalitet skall ge konsekvenser. Mer konsekvenser än att någon lägger huvudet på sned och säger att beteendet är oacceptabelt.
  • Register. Minns ni rom-registren? Mycket av gängbrottsligheten idag har etniska eller klanbaserade lojalitetsband. Som de korrumperade sossarna i Göteborg, till exempel. För att komma till rätta med sådan brottslighet behöver polisen ha koll på vem som hör till vilken "familj". Fram för mer register!
  • Svält. Idag föder vi brottsligheten. Staten har inte haft koll på det illegala parallellsamhälle som de kriminella kan utnyttja för att suga pengar ur. Bort det! Våra kravlösa bidrag ger kriminella en grundtrygghet. Bort det! Och Ygeman hade rätt - den av oss som köper svarta tjänster i Malmö stödjer kriminaliteten. Bort det!
  • Straff. Någon föreslog att vi skulle höja minimistraffen; jag är inte helt bekväm med det, då det emellanåt behövs ett stort spektrum av straff. Däremot skall vi se till att våra politiker bedömer våld mot privatpersoner hårdare. Halvtidsfrigivningar och övriga rabatter skall givetvis bort. Det hävdas emellanåt att längre straff inte hjälper. Jodå - det håller brottslingen inlåst så han inte kan begå nya brott.
  • Utrensning inom poliskåren. Där finns massor av inkompetent dödkött, från Eliasson och nedåt. Sätt Stefan Holgersson som rikspolischefens högra hand. När de poliser som vill hitta och åtgärda interna problem skuffas åt sidan, samtidigt som rövslickarna belönas, har vi problem.

När vi har snärtat med piskan tillräckligt hårt skall vi även räcka fram en morot. Den som vill göra något av sitt liv, den som inte är nöjd med en framtid som haschförsäljare, skall av staten erbjudas att gå i skola och få en rejäl utbildning. I en skola där svenska talas. I en skola där ordning och reda råder, och den som inte sköter sig också får åka till Mellerud, och stå ut med
hårda bud.

Tillägg: nu har visst regeringen gett oss som gillar lag och ordning några nyårsraketer, enligt söndagens Sydsvenskan: möjlighet att gå in på arbetsplatser och leta efter illegala, möjlighet att ta fingeravtryck av sexåringar. En artikel med precis samma löften hittas dock i en ett år gammal artikel, så jag blir lite fundersam. Ingen miljöpartist står heller och gråter offentligt. Hurpass skarpa åtgärder kommer vidtas? Är det bara käbbel, alltihop?

Minns ni den här videon, där Fridolin rappar "pinsamt"? Med tanke på den politiska utvecklingen sedan dess så har låten burit sin titel väl. Den är fortfarande pinsam. Jag misstänker att regeringens svar 2018 är en ny låt, där Ken Ring rapar till en bakgrund av en samplad Stefan Löfven: Oacceptabelt! Refrängen kan jag bjuda på:
"Ordning och reda,
vi tjatar om till leda.
Det är inte okej,
att gruppvåldta en tjej.
Nu kommer refrängen,
som tar hand om gängen:
Vi slipper flera rånare,
när Stefan fixat brottsamordnare!"
Yo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar