fredag 26 januari 2018

Dags att vända blad

Punk's not dead


Idag hämtar jag inspiration från den gamle rebellen Tom Robinson, när han drömmer sig tillbaka till 70-talet. En tid då nya kvastar sopade rent i de gamla trötta proffsmusikernas elfenbenstorn. En tid då stelnade strukturer fick ge vika för ungdomlig energi och jävlaranamma. En tid när Dan Eliasson knullade i Bangkok, något jag hoppas han skötte mer professionellt än sitt nuvarande värv.

Vi har, i politikens nutid, en parallell till musikens 70-tal. En hoper proffspolitiker gnider ändarna mot sina stolar, utan kontakt med väljarna. Det är svårt för vanligt, hederligt folk att ta sig in i politiken. Ja, för hederligt folk överhuvudtaget. Statsförvaltningen och muséerna är såpass invaderade av aktivister och havliga karriärister att Transportstyrelsen bara är toppen på isberget. Den triste, fyrkantige ämbetsmannen är en saga blott.

Lägg till det att aktivister fullt öppet gör sitt bästa för att se till att motståndarna blir tystade och av med sitt levebröd. I enskilda fall är de en finne i röven på den som blir drabbad, men aggregerade i massor är denna pöbel ett hot mot det öppna samhället och demokratin.

Heberlein i blåsväder


Ann Heberlein har drabbats av pöbeln. För en gångs skull hade jag masat mig iväg till mobilen och knappat in en liten donation på Kickstarter för att hon ska få pengar nog att skriva ovanstående bok om hur Aftonbladet-kulturen främjar sexuell svinighet, så kommer det en pling i inboxen om att Kickstarter stängt ned kampanjen, då den efter anmälningar anses rasistisk.

Jag gillar att kritisera Heberlein här. Det är så det ska gå till när man inte håller med någon - man argumenterar emot. Man försöker inte tysta ned dem. Såvida man inte heter Hynkel.

Självklart har jag skickat ett nytt bidrag på nya kanaler. Något jag vill uppmana alla andra att göra, som vill stå upp emot diktaturens kreatur. Mobbning skall inte löna sig.

Vänsterdamer i blåsväder

Åsa Linderborg och Kajsa Ekis Ekman har upptäckt att det blåser snålt på toppen. Det är sällan jag håller med om en stavelse av vad dessa damer säger, men plötsligt händer det. När de beklagar sig för att de blir försedda med en sjukdomsdiagnos när de hävdar att kvinnor är kvinnor och män är män, något vi konservativa länge hävdat, så nickar jag instämmande. När kvinnor hotas blir utestängda från offentligheten för att de inte vill acceptera att få in män i omklädningsrummen har det gått för långt.

Dock: de här damerna har till 100% sig själva att skylla. Släpper man ut senapsgas i skyttegravarna och vinden vänder, eller man pissar i lovart, ska man inte bli förvånad över obehaget. I gamla testamentet kan vi läsa om hur Herren uppmanar judarna att gå in i ett land och slå ihjäl alla som bor där; män, kvinnor och barn, på det att de inte kan komma tillbaks och hämnas. Socialismen och socialliberalismen har länge använt denna det totala nedkämpandets strategi:

 • Vi vill få loss kvinnor ur hemmets fängelse. Nåväl, låt oss då skambelägga hemmafruarna och via skattsedeln göra det ekonomiskt omöjligt för dem. Alla ska med!
 • Vi vill tillåta abort. Låt oss då se till att det inte finns en enda abortmotståndare inom barnmorskekåren. Låt oss röka ut alla abortmotståndare ur de politiska partierna, eller bara de som på något vis "problematiserar" nuvarande lagstiftning.
 • Vi vill ge homosexuella rättigheter. Låt oss då hitta på en sjukdomsdiagnos på de som ogillar homosexualitet. Låt oss röka ut alla dessa från politiska partier och offentliga tjänster.
 • Vi vill få bort de religiösa från makten. Låt oss därför sätta en sjukdomsdiagnos på alla som kritiserar våldsbejakande politisk islam  - eh, vanurå, det där hängde jag inte med på...
Så där har de progressiva hållt på i decennier. Så vad tror de goa damerna att transaktivisterna kommer använda för strategi när de vill ha rättigheter för transsexuella? Givetvis strategin att, bildligt, bunta ihop och slå ihjäl alla som inte entusiastiskt stämmer upp i hyllningskören. Det är ju så ni gjort innan.

No platforming

Den här utestängningen av de som inte tycker som en själv verkar bara tillta. Ni minns väl protestanterna (protest-tanterna?) som skramlade med nycklar på SD-möten förr i tiden? Brittiska och Amerikanska universitet verkar vara nerlusade med löss och böss som gör sitt bästa för att skrämma bort eller tysta talare, lärare och elever som inte uppfyller deras mått på rätt åsikter. Jag hoppas vi slipper det på svenska universitet - till gymnasiet verkar det redan ha nått.

Nätverk som #jaghärjarhär verkar göra sitt bästa att hitta sätt att massanmäla och därmed blockera oönskade debattörer från Facebook, Twitter, och nu även Kickstarter. Detta är löss i den demokratiska fanan. Ohyra.

Motmedel


Kan vi göra något för att stoppa det här, förutom att som äkta svenskar knyta näven i byxfickan och önska att vi hade kapten Haddocks vältalighet? Jomenvisst, jag vet vad som funkar. Upprepa högt i takt med mig:
"Det är oacceptabelt. Det är inte okej."
Hjälpte det? Nej? Konstigt. Det funkar för Löfven varje gång. Oavsett om det gäller att han sålt ut statens hemligheter för en spottstyver, eller låtit kriminaliteten skjuta i taket, så funkar denna trollformel för att han ska kunna sitta kvar. Jag trodde den hade mer kraft än så.

Vi kan ta hjälp av Streisand-effekten. Varje gång nedtystarna försöker döda en insamling eller stänga ned en nyhetskanal, så ger vi ännu mer. Handhjärtan, förvisso, men även reda pengar.

En möjlighet är att ge igen. Utnyttja den där elaka hatsvansen som alla högerdebattörer sägs ha till att mass-anmäla alla vänsterdebattörer. Det vill jag inte. Dels för att jag är en konservativ gubbe som älskar god ton, dels för att det är dumt att ge sig in i en strid innan man försäkrat sig om att man är den som sitter med den största knappen.

Självfallet skall vi inte rösta på partier som stödjer vänsterns nätkrigare. Ett moderat parti där partiledaren skickat lyckönskningstelegram till socialistförmedlingen, förlåt, rättviseförmedlingen, har gjort sig duktigt omöjligt. Oavsett hur vuxet och tufft de anses tala nu.

Några fler förslag?

1 kommentar:

 1. Hej.

  Bildligt menat kan man använda en metod för att oskadliggöra krypskyttar.

  Om man inom vilka säg 100 * 100 meter krypskytten befinner sig nedkallas artillerimatta över området, med sådan intensitet att man inte lämnar sten på sten.

  Först måste man dock skaffa sig inte bara artilleri utan även trupper vilka kan locka fienden till strid.

  Den Heberleinska-Westerholmska truppen har flera gånger skärmytslat med Fi, så även Janouch-partisanerna och EABT-guerillan, med flera grupper ej att förglömma.

  Ett autonomt organiserat samarbete som använder inte bara samtliga fiendens metoder utan även dennes uniform skulle kunna åstadkomma mycket gott; man kan med fördel studera hur "Die Spinne" agerade.

  Tänkvärt?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera