söndag 29 mars 2015

Hur blidka Saudiarabien?

Regeringens senaste giv i den feministiska utrikespolitiken, att skicka ned en vit kränkt man (vem vet, kanske även cis) att reda ut fnurran med arabstaterna, har haft en något förvirrande effekt. Visst, Saudierna verkar ha skickat hit en ambassadör igen, vilket ju är bra om de vill ha någon som kan skälla ut Wallström öga mot öga. Handelsförbindelserna ligger däremot ännu nere. Ingen kan heller få något vettigt besked på om Wallström lagt sig på rygg och pudlat eller ej. Otydlighet är den nya utrikespolitikens signum.

Jag har några enkla förslag på hur vi kan ställa saker tillrätta:

Utlokalisera hovet till Saudiarabien. Även om jag är blålila-konservativ så är jag republikan, jag har aldrig fattat varför vi skall finansiera kungens håg till snabba bilar, fala brudar och bladvändande. Eftersom kungen nu verkar visat sig användbar i politiken, så låtom oss använda honom. Skicka honom till en patriarkal miljö med en massa stenrika gubbar som älskar kvinnor, snabba bilar, rasrena hästar, och att trampa sina undersåtar i nacken. Där lär han trivas som kamelen i öknen. Måhända ger han även de arabiska kungligheterna en mer positiv bild av Sverige än de fått av Wallström.

Utnämn Gudrun Schyman till "speciellt sändebud" på UD, med ansvar för relationerna gentemot arabvärlden. Eftersom Gudrun allmänt anses vara ett retoriskt geni, så borde det inte vara någon större utmaning för henne att charma schejkerna. Tänk vilken insats för feminismen hon skulle kunna göra i Gulfstaterna! Efter att i några års tid haft Gudrun på varje kanal ("på karavanen", "oljeborrare söker fruar", "ring så stenar vi") så faller nog även den mest hårdhjärtade patriark till föga och inrättar genusdagis och officiella fittpysseldagar, vilket skulle glädja Arabiens kvinnor. Eller så får Gudrun lite insikt i att det är en aning skillnad i patriarkatet i Sverige och i Saudiarabien, vilket skulle glädja oss svenska män.

Jimmie Åkesson, slutligen. Ingen bloggpost är komplett utan lite Jimmie Åkesson. Det har ryktats om att han är på väg ut, att han kommer avgå om några månader. För en vanlig politiker hade det inneburit förhandlingar om reträttposten. Landshövding? Chef för något statligt verk? För Åkesson är det annorlunda; han lär inte ens få ett jobb som Faktum-försäljare.

Så mitt sista förslag: utnämn Åkesson till ambassadör i Saudiarabien. För det första får han den reträttpost som väl alla politiker förtjänar efter sina år i hetluften. Och hans hetluft har varit betydligt hetare än den bänknötarna bak i riksdagsbänkarna får utstå. Men han får även lära känna Islams rätta ansikte. Ett av dess ansikten, i alla fall. Han kan lära känna de svartklädda muslimskor som inte har en tanke på att dra i någon nödbroms. Han kan på nära håll uppleva Sharia. Han kan lära sig umgås med muslimer. Saudiaraberna, å sin sida, får en möjlighet att se en ny sida av Sverige.


För att dessa personer ska få glädja sig åt dessa guldjobb, så kräver jag en sak i retur. En månad om året ska de tillbaka till Sverige, och delta i Alice Bah-Kuhnkes satsning på upplysning om Islam. De kommer ha många erfarenheter av direkta möten med Islam, som vi här uppe i Norden inte kan få.

  • Carl-Gustav kan berätta för sina överklasspolare om vilket bra verktyg Islam är för de styrande klasserna i sin kamp att hålla plebejerna på sin plats.
  • Gudrun kan berätta om sina erfarenheter av ett äkta Patriarkat, och styra om kvinnokampen till stöd för medsystrarna i Sveriges utanförskapsområden
  • Jimmie kan berätta för de unga, manliga stödtrupperna i SD att i Saudiarabien så är det männen som styr, medan kvinnorna står vid spisen, gör som de blir tillsagda och släpper till närhelst mannen vill. Jag förutspår en omläggning av politiken...

Det kan nog bli bra, det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar