torsdag 26 juli 2018

Fake news!

Det är snart val, efter semestern kommer partierna dra igång valkampanjen, men redan har Putins troll-arméer börjat plantera falska nyheter i akt och mening att förvilla den svenska väljarkåren.

Titta jag flyger inte

Över världen kablas nyheten ut att en ung kvinna genom att stå upp och obstruera lyckats tillfälligt hindra en avvisning till Afghanistan. Efter att hon stått och sjungit "We shall overcome" en stund bad kaptenen på Turkish Airlines både henne och afghanen att gå av planet.

Alltså, det här måste vara fejk.

För det första, inte invänder väl vänstern emot världens mest humanitära flyktingpolitik, utförd av världens första feministiska regering? Det är väl uppenbart att afghanen är en patriark, en vit medelålders man som får vadhelst han förtjänar?

För det andra, det var inte SAS och svenska dialogpiloter hon muckade med. På Turkish Airlines förväntar jag mig piloten, vid minsta trubbel, komma utrusande ur kabinen svingandes en kroksabel och vrålandes "Allahu Akhbar" och ge denna kvinna möjligheten att även bokstavligen gå med huvudet under armen.

För det tredje följdes nyheten upp med ytterligare nyheter som bara inte kan vara sanna. De ryska trollen lyckades hacka sig in i Anne Rambergs, höjdare i advokatförbundet, twitterkonto:

Det där är bara för otroligt. I vilken vettig stat som helst, och Sverige är väl en sådan, skulle den advokat som öppet förespråkade lagtrots bli utesluten omedelbums. Om advokatförbundet hade den dåliga smaken att behålla advokaten, skulle regeringen raskt göra som Sverigedemokraterna gjorde när deras ungdomsförbund drog lite väl långt iväg från partilinjen: kapa banden med förbundet, och starta ett nytt.

Att så inte sker är tydliga tecken på att allt är fejk.

Tänt var det härUtländska medier rapporterar om att över hundra polska brandmän åker upp genom landet , hyllade av glada folkskaror längs vägen, för att hjälpa till att släcka de svåra skogsbränderna, samtidigt som de italienska släckningsflygen som EU solidariskt fixat åt oss nu återvänder för att hjälpa grekerna istället.

Självfallet är detta fake news. Fake news planterat av Putin för att:

  • Förbereda för liknande iscensatta scener när "svenska folket" hurrar när ryska tanks "befriar" Sverige.
  • Få oss negativt inställda till EU och påskina att våra stora ledare har låtit beredskapens stolta fana sloka i stiltjen och hettan.
Lite eget tankearbete säger oss att detta inte kan vara sant. Hade ett tåg av polska brandmän verkligen passerat genom Sverige hade vägen blockerats av arga feminister som utmanat brandmansheroismen och krävt köns- och raskvotering i var röd bil.

Lika sannolikt som att den här gubben varit på besök:


Nej, lita lugnt på att MSB och vår justitieminister har situationen under kontroll utan utländsk inblandning från "demokratiska" länder, som den främste bland våra advokater hade uttryckt det. De har många skarpa angreppsvinklar.
@StegetEfter

  • För att raskt stävja nuvarande eldar startas ett ettårigt utredningsprojekt för att definiera ett femårigt utredningsprojekt för att komma på ett nytt namn på våra hjältar i de röda bilarna. Brandsoldat ger olyckliga militäriska anspelningar, som tenderar få studenterna på Södertörn att brista i gråt och få uppsöka närmsta könsneutrala säkra rum. Brandman är givetvis oacceptabelt könat  - men att byta ut "man" mot "en" funkar inte så bra i det här fallet. Arbetsförslaget är "brandskötare", vilket ger bra associationer till fingermålning, omvårdnad och genuspedagogik, allt nyttiga erfarenheter i brandvärnets nya roll att i dialog med bränderna komma till gemensamma insikter.
  • Det är borgarnas fel. Vilket från borgarnas sida kontras med att det är sossarnas fel. Varpå de tillsammans ägnar nästa mandatperiod att reda ut vem som började och hur man kan få det till att vara SDs fel. Eftersom ryktet säger att Paula Bieler sågs i närheten av bränderna bedöms chanserna därtill goda.
  • I den goda traditionen att åtgärda utmaningar och hotande kollaps av grundläggande samhällsfunktioner med en piss i Mississippi, har MSB beslutat att rekvirera en back Norrlands Guld åt var brandskötare. De får, efter inmundigande, hala fram brandslangen och släcka branden. De kvinnliga brandskötarna, då? Lugn, det där har feministisk forskning redan löst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar