söndag 15 februari 2015

Dags att agera


På Alla Hjärtans Dag, under förberedelser för att mysa med familjen, hör jag att någon slagit till mot det möte där Lars Vilks talar. En död, flera poliser skadade, jätteuppbåd i Köpenhamn. Senare angreps en synagoga, varvid återigen en människa dödades. Gärningsmannen har visst skjutits av polisen.

Det börjar komma nära nu. Nyss Frankrike. Visst, Frankrike ligger långt bort och är befolkat av en udda folkstam som äter grodlår och kysser varandra på kind. Men jag talar med franska kollegor i jobbet varje dag. Idag Köpenhamn. Det Köpenhamn som jag bara behöver gå upp på taket och rikta kikaren västerut för att kunna skönja sevärdheter som Rundetårn och kraftverkets skorstenar. Jag satt ett tag och lyssnade på direktsändning från dansk TV om polisjakten, emottaget i den lilla antenn jag har riktad västerut emot friheten i trots mot den svenska åsiktslikriktningen.

Likt Westerholm säger jag nu att det är dags att agera. Mina initiala förslag är:

  1. Bort med Mona Sahlin. Tidigare har jag försvarat henne, men nu frågar jag: har du överhuvudtaget gjort något, Sahlin? Sahlin verkar vara lika enögd som den organisation hon är inblandad i, Expo, där all extremism kommer från heilande nazister. Visst, inget fel i att någon håller koll på dem, men nu måste fokus flyttas. Till de som mördar tecknare. Till de som mördar judar bara för att de är judar. Släng ut "experter" såsom Arnstadt och Hübinette, och ta in folk som Westerholm, Ranstorp och Brinkemo. Leta sedan upp en sammanhållande frontgestalt med djup förankring i folkrörelse-Sverige (nej, tyvärr Mona, din förankring upphör nog utanför Stockholms inre kretsar).
    Jag har ett namn. Det är djärvt, det är spännande, det klingar av lång politisk erfarenhet, det osar mustasch och halleluja-stämning:

     Håkan Juholt!
  2. Flyktingar till Sverige, inte IS-barbarer. Idag är vår invandring en öppen svängdörr för jihad-turister. Stäng den dörren. Har du inget ID som visar vem du är? Lessen, du kommer inte in. Kan du visa att du förtryckts av satans kreatur? Välkommen!
  3. Bryt upp utanförskapsområdena. Vi kan inte ha stora förortsområden där ingen talar svenska, nästan alla är arbetslösa, asylsökande bor dussinet i en lägenhet, självpåtagna sedlighetspoliser upprätthåller moralen, och alienationen från det svenska samhället är total.Nja, det här var ju ett mål, inte ett konkret förslag på hur. I vilket fall, vi kan inte fortsätta fylla på våra utanförskapsområden. Antingen fixar vi en politik där en stor invandringsvåg kan få jobb och bostäder i blandad beboelse, eller så får vi inse att vi tyvärr inte kan ha en stor invandringsvåg och samtidigt bevara det svenska samhället. Bara å välja.

Om vi nu inte agerar, då? Om vi fortsätter att tala om att Sverige måste vara öppet, att det aldrig får finnas några tak, men inte lägger ett enda konkret, realistiskt förslag för hur målet ska nås?

Ja, då tror jag att folk kommer agera själva. Vi kommer få inte bara dagens "white flight" från utanförskapsområdena, utan rena "gated communities" med taggtråd, murar med krossat glas på krönet och beväpnade vakter, sådant som vi trygga svenskar med förtjusning kunnat se ned på att de haft i de länder där klyftorna är gigantiska. 

Den invandringspolitik som populistiskt väljs in blir nog inte Sverigedemokraternas, utan snarare något som passar partierna ännu ett snäpp till höger. Dock introducerat av våra vanliga, hederliga partier, som helt plötsligt kommer anse denna nya politik vara åsiktskorridorens naturliga mittpunkt och godhetens självklara utgångspunkt.

Så låt oss göra något. Nu. Innan djävulen tar initiativet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar