torsdag 5 februari 2015

Ständigt denne Bildt

I en kommentar till ett tidigare inlägg fick jag ett länktips som jag gärna vill hjälpa till att sprida:Carl Bildt intervjuas av två journalister (varav en nu förekommer i spekulationerna inför valet av ny KD-partiledare). Han är precis så där intellektuell, rak och påstridig som han alltid varit. Man förstår att Bildt kunde reta gallfeber på Palme när det begav sig.

Närhelst journalisterna försöker att i några snabba bisatser inför nästa inslag kleta på Bildt och moderaterna negativa etiketter, som antidemokrater, bruna eller främlingsfientliga (känns taktiken igen?), så hugger Bildt direkt. Och ger sig inte förrän han fått fram sin synpunkt.

Lyssna. Det är en njutning.

Det är också kul att höra Bildt propagera för en familjepolitik där den som inte har sina barn på dagis också ska få del av kakan. Eftersom Kinberg-Batra nyligen uttalat sitt stöd för vårdbidraget så verkar det som lite av Bildts takter ännu sitter i i partiet.

1 kommentar:

  1. Det viktiga med det här klippet är att det visar precis vad Adaktusson är för en figur. Mycket viktigt för alla att se!

    SvaraRadera