söndag 1 februari 2015

Greklands sak är vår!

Sverige har en stolt tradition av solidaritet med broderfolken att försvara. Minns bara hur vi strömmade till Finlands försvar när de elaka bolsjevikerna ville glufsa i sig landet. Till och med Mehmet Kaplan erkänner att det var nästan lika fint som att åka ned och försvara kalifatet. Ok, vissa plumpar i protokollet finns väl. Neutralitet mellan Churchill och Hitler. Permittent-trafik mellan Tyskland och Norge. Neutralitet mellan Sovjet och Väst under kalla kriget, med viss slagsida åt KGB-finansierade "fredsrörelser". Vurmande för diktaturens kreatur och satans mördare i Kina, Kampuchea, Vietnam, halva Afrika. Så fort någon mördade i socialismens heliga namn skickade Sverige pengar och ryggdunk.

Så det var väl mest skit med svensk utrikespolitik. Men medge att inledningen ovan var vacker. Sattes några nationalistiska strängar i rörelse?

Men åter till Grekland. Det verkar gå åt helvete med Hellas. Till regering har de valt en socialistisk koalition med grundare som viftar med flaggor med hammaren och skäran på - vänsterkantens motsvarighet till högerpartier som har en liten diskret svastika i övre vänstra hörnet av baneret. Och om inte det är nog, så har de gått i koalition med ett högerparti som verkar ligga en bit utanför SD på skalan. Den ekonomiska politiken blir därefter, de räknar med att kunna skicka brev från kolonien till mamma Merkel om mera pengar närhelst kassan blir tom.

Eftersom tyskarna börjar tröttna på att jobba för att grekerna ska få längre semestrar, så är det dags för Sverige att träda in och hjälpa sina grekiska bröder och systrar.


Dags för ett tvärt byte till att prata om invandringen. Inget blogginlägg är komplett utan lite invandringsgnäll. I Sverige ser vi framför oss en stor invandring, och vi har varken jobb eller bostäder åt de som kommer. I Grekland är de panka. Kan vi få till ett win-win-läge av detta?

Ja! Jag har tidigare, mest på skämt, föreslagit att vi ska outsourca hanteringen av invandringen. Nu föreslår jag det på nytt:

 1. Tag KDUs förslag om att tillåta asylansökningar på plats på svenska ambassader på allvar. Språkanalyser av varifrån en somalier kommer blir tusan så mycket enklare att utföra på ett ställe där alla pratar somaliska. Kunskapen om vilka regioner som är säkra/osäkra borde även finnas lokalt.
 2. Istället för att skicka pengar till grekerna, så idkar vi handel. Grekerna har noll stålar, men massor av mark de inte använder till annat än fåravel och fårostproduktion. Svenskarna har inte råd att bygga hus hemmavid, svenska byggjobbare, svensk byggmaterial och svenska byggregler blir på tok för dyra. Inte ens de modulhus som föreslagits blir särskilt billiga. Låtom oss hyra ett gäng öar eller ensliga landområden av grekerna. Där uppför vi stora flyktingläger. Givetvis använder vi (billiga) grekiska byggjobbare för detta, och bygger enligt grekisk byggnorm, och isolerar för grekiska vinterbehov.
 3. Asyl i Sverige skall man givetvis fortfarande få söka. Men den som söker asyl i Sverige sätts omedelbart på en båt till lägren i Grekland.
 4. De som söker asyl på plats kommer också, om de klarar den lokala sållningen, till lägren i Grekland.
 5. I lägren anställer vi grekiska vårdare, läkare, kockar osv. Till grekiska priser. Vi tjänar pengar, och grekerna får jobb, väl så viktigt i ett land där arbetslösheten är monumental. (Får man använda ordet massarbetslöshet?)
Men hur sjuttan kommer man ut ur lägret, då? Jo, där finns två vägar:
 1. Man kan få komma till Sverige. Det sker i lugn och ordnad takt, i den takt Sverige orkar med. I den takt som vi kan ordna bostäder. I den takt vi kan skaka fram jobb. I den takt vi kan hålla brottslighet och antisemitism nere.
 2. Man kan få åka tillbaka till hemlandet, om asylskäl befinns saknas eller om situationen i hemlandet lugnat ned sig.

Med den mängd flyktingar som finns i världen, är inte risken att Grekland, eller i alla fall de försvenskade delarna av Grekland, rätt snart blir fullt? Jodå. Men inget hindrar väl oss från att sätta upp liknande läger i alla krishärdars närområden? Om kineserna kan köpa upp mark för att odla kinamat, så kan väl vi köpa upp mark för att rädda människoliv?


Fördelarna jag ser med förslaget är: 
 1. Vi får en rättvis hjälp som når både de som idag är rika nog att köpa sig en smuggelresa, och de som idag är så fattiga att de får gå kvar och dö.
 2. Vi hjälper många fler för samma penning.
 3. Vi hjälper vårt grekiska broderfolk, i sann solidarisk anda.
 4. Vi får en ordnad invandringsvolym (snälla, glöm det där ordet, va) in till Sverige.
Nackdelar, då? Fallgropar? Ja, som någon annan klok person sa nyligen så går det inte i längden att ha en annan politik än resten av EU. Den politik vi haft hittills har inte EU, av någon outgrundlig anledning, skyndat sig att adoptera. Men kanske det här kan bli mer attraktivt att ta efter?

1 kommentar:

 1. Ärligt talat .. den här lösningen är så lysande att jag blir stum av beundran och avund. VARFÖR tänkte jag inte ut det själv?? Och om du kan sälja idén till Kd så ska jag genast registrera mig som medlem.

  Men du glömde en sak?

  Om detta blir verklighet .. så borde väl alla svenskar få gratis semesterresor till lämpligt "svenskt" asylboende .. i jämlikhetens och rättvisans namn! ;-)

  SvaraRadera